Uvjeti korištenja

IZJAVA O PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI PODATAKA

Obrt Autoškola Europa se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). Autoškola Europa neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Autoškola Europa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.)

Autoškola Europa ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Autoskola-europa.hr informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Autoškolu EuropaU slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Autoškola Europa ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shop-a autoskola-europa.hr te na sve stranice unutar autoskola-europa.hr domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi na autoskola-europa.hr domeni, za koje stranice autoskola-europa.hr nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice autoskola-europa.hr ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika. Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima autoskola-europa.hr neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.

Autoškola Europa, uslužni obrt
Titov trg 6/I, 51000 Rijeka, Hrvatska

MBS: 90909542 – OIB: 62116675756

UVJETI PRODAJE WEBSHOPA AUTOSKOLA-EUROPA.HR

1. Osnovni pojmovi

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu posredstvom web stranice autoskola-europa.hr. Titov trg 6/I, ,51000 Rijeka, Hrvatska (u daljnjem tekstu Autoškola Europa ) – Web shop autoskola-europa.hr (u daljnjem tekstu: web shop). Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca. Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jednu uslugu, popuni tražene podatke i plati naručenu uslugu. Primatelj se smatra osoba kojoj se pruža usluga, a različita je od osobe kupca. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

2. Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanje i kupnju usluga od autoskola-europa.hr, tj. za kupnju na web shop-u. Autoskola-europa.hr sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

3. Narudžba i trenutak sklapanja ugovora

Usluge se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti uslugu kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Usluga se smatra naručenom kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine: kreditnom karticom za koju autoskola-europa.hr ima sklopljen ugovor o prihvaćanju, E-banking-om, općom uplatom. Narudžba se smatra zaprimljenom: u slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada autoskola-europa.hr dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe. U slučaju plaćanja E-banking-om, općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada autoskola-europa.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu te ovisno o mogućnosti provjere uplaćenog računa. U trenutku kada je narudžba zaprimljena, autoskola-europa.hr će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je usluga naručena. U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada autoskola-europa.hr dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe. U slučaju plaćanja E-banking-om i općom uplatom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada autoskola-europa.hr utvrdi da je iznos narudžbe uplaćen. Ukoliko naručena usluga nije raspoloživa autoskola-europa.hr će obavijestiti kupca da usluga trenutno nije raspoloživa. Naručenu uslugu, autoskola-europa.hr omogućuje u najkraćem mogućem roku. Ukoliko je usluga naručena, a kao način plaćanja je odabran E-banking ili opća uplata, autoskola-europa.hr se obvezuje rezervirati uslugu u trajanju od 3 rada dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe autoskola-europa.hr ne jamči za raspoloživost usluge.

4. Način kupnje na web shop-u

Odabirom svake usluge pored iste su ispisani detalji – ime usluge, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupno. Odabirom pojedine usluge ista se uvrštava u meni „Košarica“. Cijene istaknute na stranicama pored pojedine usluge vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su s već uračunatim PDV-om. Pristupom meniju „Košarica“ dobivate uvid u odabrane usluge, njihovu količinu i cijenu. Usluga uvrštena u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Na blagajnu“. Nakon pritiska na tipku „Na blagajnu“ pristupate u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni se odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja. Nakon primitka podataka iz narudžbe na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu. Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje E-banking-om, općom uplatom ili kartičnim plaćanjem, a autoskola-europa.hr ne raspolaže naručenom uslugom, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će autoskola-europa.hr izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava. U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka obzirom da će autoskola-europa.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

5. Naplata / autorizacija

Sve cijene izražene su u službenoj valuti Europske Unije – Euro (€), s PDV-om. U slučaju plaćanja e-banking-om i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

6. Pravo na raskid ugovora

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača. Kupac plaća troškove ispisa iz autoškole po ugovoru koji se sklapa kod upisa. Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, autoskola-europa.hr će kupca e-mail-om obavijestiti da je obvezan podmiriti ugovorne troškove.

7. Reklamacije

U slučaju odbijanja usluge kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju autoskola-europa.hr i to e-mailom, telefonski ili pismeno.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.

8. Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu usluga osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Autoskola-europa.hr zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje autoskola-europa.hr stranica.

9. Primjena uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web shop-a autoskola-europa.hr  prihvaćate ove uvjete prodaje. Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati usluge. Ove web stranice sadrže informacije o uslugama Autoškole Europa te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop. Autoškola Europa ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

10. Autorska prava

Autoškola Europa  je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice. Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Autoškola Europa  niti ustupati trećim osobama.

11. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.

 

SIGURNOST PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

Tajnost podataka kupca je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa). Na navedeni način omogućen je siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između računala kupca i WSPay servisa, i obrnuto. Navedeni servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Brojevi kreditnih kartica se ne pohranjuju i nisu dostupni neovlaštenim osobama.